Een boarddeur is een binnendeur die vaak wordt gebruikt in woningen en kantoren. Deze deur heeft een kern van houtmaterialen die samengeperst en afgewerkt zijn met fineer of kunststof. Vaak wordt een boarddeur gebruikt als een betaalbaar alternatief voor massieve houten deuren. De deur is verkrijgbaar in verschillende stijlen en afwerkingen, waardoor het geschikt is voor diverse interieurs. In dit artikel zal dieper worden ingegaan op de kenmerken, voordelen en toepassingen van boarddeuren.

Wat zijn boarddeuren?
Een boarddeur bestaat uit een kern van houtmaterialen zoals spaanplaat, MDF (Medium-Density Fibreboard) of multiplex. Deze houtmaterialen worden samengeperst en afgewerkt met een laag fineer of kunststof. Hierdoor ontstaat een solide deur die duurzaam en betaalbaar is. Boarddeuren zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en formaten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende ruimtes in huis of op kantoor.

Kenmerken van boarddeuren
Boarddeuren hebben verschillende kenmerken die ze onderscheiden van andere binnendeuren. Zo zijn ze vaak lichter in gewicht dan massieve houten deuren, waardoor ze gemakkelijker te installeren en te gebruiken zijn. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in diverse stijlen en afwerkingen, variërend van modern tot klassiek. Ook kunnen boarddeuren worden voorzien van glaspanelen, waardoor ze extra daglicht in een ruimte kunnen brengen.

Voordelen van boarddeuren
Een van de voordelen van boarddeuren is de prijs. Ze zijn over het algemeen goedkoper dan massieve houten deuren, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor wie op zoek is naar een betaalbare deuroplossing. Daarnaast zijn boarddeuren verkrijgbaar in een breed scala aan afwerkingen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende interieurstijlen. Ook zijn ze gemakkelijk te onderhouden en kunnen ze indien nodig opnieuw geschilderd worden.

Toepassingen van boarddeuren
Boarddeuren worden vaak gebruikt in woningen en kantoren voor diverse toepassingen. Zo kunnen ze worden gebruikt als binnendeuren voor slaapkamers, woonkamers, keukens en badkamers. Daarnaast worden boarddeuren ook vaak gebruikt in kantoorruimtes, vergaderzalen en andere commerciële omgevingen. Door de diverse stijlen en afwerkingen zijn boarddeuren geschikt voor zowel traditionele als moderne interieurs.

Plezierinhuis.nl is een website waar je terecht kunt voor inspiratie en advies op het gebied van vloeren, deuren, raamdecoratie en meer. De website biedt een uitgebreid assortiment aan producten en geeft deskundig advies over hoe je jouw interieur kunt transformeren.

Expertise
Hans heeft 4 jaar ervaring als interieurblogger en schrijft regelmatig over de laatste trends op het gebied van vloeren, deuren en raamdecoratie. Daarnaast heeft hij 3 jaar ervaring in het plaatsen van deuren en adviseert hij al 5 jaar klanten op het gebied van deurbeslag en deurtoepassingen.

Bronvermelding
– Plezierinhuis.nl
– Interieurdesigner.nl
– Stijlvolwonen.nl
– Woonmagazine.nl
– Vtwonen.nl

Hoi, ik ben Hans! Al jarenlang houd ik me met heel veel plezier bezig met interieur. Zo schrijf ik al jaren blogs over interieur, en met name gericht op deuren. Ik ben altijd gretig op zoek naar nieuwe inspiratie en trends op het gebied van deuren. Dit deel ik graag met jullie in mijn blogs. Veel leesplezier gewenst!

Geschreven door

Hans van der Wiel

Hoi, ik ben Hans! Al jarenlang houd ik me met heel veel plezier bezig met interieur. Zo schrijf ik al jaren blogs over interieur, en met name gericht op deuren. Ik ben altijd gretig op zoek naar nieuwe inspiratie en trends op het gebied van deuren. Dit deel ik graag met jullie in mijn blogs. Veel leesplezier gewenst!