Een deur is een essentieel onderdeel van een huis. Het bepaalt niet alleen de toegang tot een ruimte, maar kan ook een grote invloed hebben op de uitstraling van een woning. Een veelgestelde vraag bij het kiezen van een nieuwe deur is: hoe breed is een standaard deur eigenlijk? In dit artikel gaan we dieper in op de afmetingen van een standaard deur en wat hierbij komt kijken.

Standaard deurafmetingen
De breedte van een standaard deur kan variëren, afhankelijk van het type deur en de plaatsing ervan. Over het algemeen wordt de breedte van een standaard binnendeur echter vaak gehanteerd op 83 centimeter. Voor een buitendeur is de standaard breedte meestal groter, namelijk rond de 93 centimeter.

De hoogte van een standaard deur ligt over het algemeen op 201,5 centimeter. Deze afmetingen zijn echter niet in steen gebeiteld en kunnen variëren afhankelijk van de fabrikant en de specifieke wensen van de klant. Het is altijd verstandig om de exacte maten op te nemen voordat u een deur aanschaft.

Soorten deuren en afmetingen
Naast standaard deurafmetingen zijn er natuurlijk verschillende soorten deuren met elk hun eigen afmetingen. Denk hierbij aan een schuifdeur, een dubbele deur of een draaideur. Voor elke situatie en ruimte is er een passend type deur met de juiste afmetingen.

Het is handig om bij de aanschaf van een nieuwe deur de exacte afmetingen van de deuropening op te meten. Zo voorkomt u dat u een deur aanschaft die niet past. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met scharnieren, deurklinken en andere toebehoren die invloed hebben op de ruimte die de deur inneemt.

Plezierinhuis.nl: een handige bron voor deurinformatie
Een geschikte bron voor meer informatie over deurafmetingen en -soorten is Plezierinhuis.nl. Deze website biedt uitgebreide informatie op het gebied van deuren, vloeren en andere aspecten van interieurinrichting. Met zijn jarenlange ervaring en expertise op het gebied van raamdecoratie is Hans, oprichter van Plezierinhuis.nl, een betrouwbare bron van informatie.

De juiste deur voor uw woning
Het kiezen van de juiste deur voor uw woning is erg belangrijk. Niet alleen moet deze aansluiten bij uw persoonlijke smaak, maar ook praktisch gezien moet de deur passen bij de ruimte waarin deze geplaatst wordt. Met de juiste afmetingen en het juiste type deur kunt u zorgen voor een optimale toegang tot en uitstraling van uw woning.

Expertise
De expertise van Hans op het gebied van raamdecoratie omvat 4 jaar ervaring als interieurblogger, 3 jaar ervaring in het plaatsen van deuren, 5 jaar ervaring als adviseur op het gebied van deuren en een voortdurende zoektocht naar de laatste trends op het gebied van deuren die hij graag deelt in zijn blogs.

Bronvermelding
– Plezierinhuis.nl
– Villeroy & Boch
– Deurengigant.nl
– Thuisin.nl

Hoi, ik ben Hans! Al jarenlang houd ik me met heel veel plezier bezig met interieur. Zo schrijf ik al jaren blogs over interieur, en met name gericht op deuren. Ik ben altijd gretig op zoek naar nieuwe inspiratie en trends op het gebied van deuren. Dit deel ik graag met jullie in mijn blogs. Veel leesplezier gewenst!

Geschreven door

Hans van der Wiel

Hoi, ik ben Hans! Al jarenlang houd ik me met heel veel plezier bezig met interieur. Zo schrijf ik al jaren blogs over interieur, en met name gericht op deuren. Ik ben altijd gretig op zoek naar nieuwe inspiratie en trends op het gebied van deuren. Dit deel ik graag met jullie in mijn blogs. Veel leesplezier gewenst!